onsdag 10 juni 2009

Ananaspaj.

En fantastisk god paj som jag fick nyår 08/09. Jag var alldeles tagen i flera månader av denna paj. Mycket enkel att göra, man bara gör en pajdeg och trycker ut den, sedan fyller man den med fyllningen. Det viktigaste med pajen är att verkligen få ut så mycket vätska som man bara kan ur ananasen. Annars är det lätt att pajen inte blir fast.

Ananaspaj

150g smör
1dl socker
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

3dl créme fraiche
1 stor burk krossad ananas eller 2 små
1 ägg
1dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna. Pajen kan serveras med vispad grädde eller glass.
När det finns fina färska frukter och bär kan man byta ut ananasen mot sådana. Rabarber och blåbär t ex passar bra.

Lycka till!

Inga kommentarer: