torsdag 18 juni 2009

Tacopaj

Åh häromdagen gjorde jag en helt fenomenalt god tacopaj. Det är ett recptet som kommer från mamma och är så himla god!
Jag gjorde den på qornfärs, vilket jag inte riktigt tycker är lika bra som köttfärs, men mycket mycket bättre än sojafärs, men ska man ha vegetarianer på besök, så ska man.

Tacopaj

Pajdeg
finns i fliken "grundrecept". Bygger på att man blandar smör med mjöl och vatten. Låter vila i ca 30 minuter. Sedan är det bara att sätta igång.

Fyllning

400g färs (kött-, eller qorn-, eller sojafärs).
1 gul lök
2dl riven ost
3dl cremé fraiche
1 dl majonäs
tomater (ca 4-5st)
paprika (ca 2 helst röd för det är snyggast)

Stek färsen tillsammans med löken. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 200 grader.
Lägg sedan över färsen i pajskalet. Över färsen lägg skivade tomater.

Blanda samman cremé fraich och majonäs med den rivna osten. "Bre" sedan över denna blandning över färsen och tomaterna. Garnera med paprika.
In i ugnen 200grader i 35-40 minuter.
Servera gärna med tortillia chips och en fet sallad.

Inga kommentarer: